18:00

Älvängens IK

Referat: IK Zenith (B) - Älvängens IK

Det blev en aningen märklig match där Zenith kom ut som ett lag som borde spelat in betydligt fler poäng än de 4 de har.
Det i kombination med ett mycket lamt motstånd i ÄIK så var känslan sådan. Underläge direkt i inledningen och efter 30 minuter stod det 2-0 och där och då fanns det inte mycket som talade för en ÄIK seger.
Men med minuter kvar av första halvlek kommer en oerhört viktig reducering där en Zenithspelare är sist på bollen.
Underläge 2-1 är ju betydligt bättre och kunde laget höja sig en aning skulle en vändning vara möjlig.
Men andra halvlek börjar lika blekt, men enda skillnaden är att Zenith gått ner sig också. Så efter en kvart av andra halvlek börja äntligen ÄIK visa vad de kan, nu vinner man närkamper och spelet börjar likna något.
Det kommer en kvittering på ett långskott och efter detta skapar ÄIK ett par riktigt bra lägen men dessa bränns.
Med 5 minuter kvar får ÄIK hörna och den slår Sofia Larson perfekt på Daniellas huvud och ett oerhört viktigt mål var ett faktum. Zenith flyttar upp spelare och försöker jaga en kvittering, men de kommer inte närmre än några halvchanser som Linnea avvärjer. En sanslöst härlig och viktig seger trots att insatsen var aningen svajjig.

IK Zenith B-ÄIK dam 2-3 (2-1)
2-1 Vilma Winberg
2-2 Sofia Marainen assist Sofia Larson
2-3 Daniella Susa assist Sofia Larson